start                                                                                                                                                               contact

THIJS VOOR TAAL           


Algemene voorwaarden Thijs voor Taal     General conditions Thijs voor Taal


  BEL ME TERUG

Taalbeheersing


Waarom zou ik een taaltraining volgen en wat kan Thijs voor Taal mij bieden?


In het hoger onderwijs en in de beroepspraktijk is taalvaardigheid belangrijk. Docenten in het HBO en op de universiteit kijken rapporten en verslagen met te veel taalfouten niet meer na. Zij stellen terecht ook hun eisen aan de presentatie van je werk. Een goed verzorgd document getuigt immers van respect voor de lezer en leest prettig.


Onvoldoende taalvaardig


De schrijfvaardigheid van veel studenten is onvoldoende en het valt op als iemand kan spellen. Voor de toelating tot een aantal opleidingen wordt een taaltoets verplicht. Soms zakt 50 tot 70% van de eerstejaars studenten voor deze toets. Wie hem niet haalt, moet bijspijkeren. Zak je op de PABO ook na twee herkansingen? Dan moet je helaas met de opleiding stoppen. Je kunt basisschoolkinderen niet leren spellen als je zelf de spellingregels niet kunt toepassen.


Oorzaken


Hoe ontstaat zo’n gat in je kennis en taalvaardigheid dan? Wie zijn het die bij Thijs voor Taal aankloppen voor een bijspijkercursus?

Schrijven is iets wat geleerd moet worden. Heb je dat als jong kind of als opgroeiend kind op school en thuis niet gedaan, dan heb je een probleem.

Sommige studenten hebben in het voortgezet onderwijs gewoon “niet goed opgelet bij Nederlands.” In het MBO worden soms weinig eisen gesteld aan de taalverzorging. Het is wel een verplicht onderdeel, maar het vak Nederlands is er nog geen examenvak. Daarom kun je een extra handicap hebben als je vanuit het MBO instroomt in het HBO.  Taaltraining voor studenten

Tekstschrijven


Voor de meeste studies moet je behoorlijke teksten schrijven. Docenten waarderen het niet alleen als je tekst foutloos is, ze willen ook heel graag prettig leesbare teksten zien. Dat geldt natuurlijk ook voor andere lezers. Het is daarom handig als je weet hoe je dat het best kunt aanpakken. Ook als je daar nooit handig in geweest bent, kun je leren een foutloze en prettig leesbare tekst te schrijven.


Reparatieprogramma


Thijs voor Taal biedt studenten een reparatieprogramma om stijl, spelling, grammatica en tekstschrijven bij te spijkeren.

Moet je een werkstuk inleveren? Is het bijna af, maar je twijfelt nog of je niet te veel fouten hebt gemaakt? Ben je, of is je docent, niet tevreden over je schrijfstijl? Thijs voor Taal heeft een cursus of een begeleidingstraject, bijvoorbeeld via skype. Aan de hand van je eigen teksten krijg je uitleg over hoe een andere formulering je tekst prettig leesbaar maakt. Zo heb je er ook bij je volgende werkstukken en na je studie nog profijt van.


Vragen?


Vraag nu nog vrijblijvend informatie over de taaltrainingen met het formulier links op deze pagina of het grote formulier op de contactpagina.