start                                                                                                                                                               contact

THIJS VOOR TAAL           


Algemene voorwaarden Thijs voor Taal     General conditions Thijs voor Taal


  BEL ME TERUG

Schrijven en spreken in het Nederlands


Waarom zou ik een taaltraining volgen bij Thijs voor Taal?

Stel je je schrijftaken het liefst uit? Ben je niet zeker van je spelling? Wil je leren gestructureerde teksten te schrijven, leesbare rapporten of gewoon een email of brief? Wil je beter leren spreken en schrijven in het Nederlands? Investeer dan in een maatwerk taaltraining.


Grammatica en spelling


Fris je kennis van het Nederlands op. Leer je gedachten helder en correct te verwoorden. Wat extra kennis van de grammatica geeft houvast om je zinnen goed en duidelijk te formuleren. Grammatica is niet moeilijk of makkelijk. Je moet er alleen tijd in steken om de regels te leren toepassen. De beloning is: het helpt echt! Je kunt je een aansprekende en vlotte schrijfstijl eigen maken. Je kunt de spellingsregels onder de knie krijgen. Daarmee houd je de aandacht van de lezer vast en heeft je tekst effect.

Taaltraining voor particulieren

Tekst schrijven


Ook als je daar nooit handig in geweest bent, kun je leren een tekst te schrijven. Met het aanleren van een paar vuistregels krijgt elke tekst die je schrijft vanzelf een logische opbouw. Het is net als met fietsen. In het begin slinger je wat. Na wat oefenen gaat het al beter en daarna kun je het.


Taaltraining op maat


De taaltraining wordt altijd afgestemd op wat jij wilt leren. Maatwerk dus. Je nieuwe of hernieuwde kennis geeft je een veilig gevoel in je dagelijkse werk of studie. Met je hernieuwde zelfvertrouwen schrijf je de documenten die je nodig hebt. Tenslotte moet je overal waar je komt, spreken en schrijven in het Nederlands. Om daarmee vooruit te komen is een taaltraining de kortste en snelste weg. En die kan een volgende stap zijn in je carrière.